сряда, 25 януари 2012 г.

И... що е то любов?

Любовта е чувство на привързаност, грижа, привличане, симпатия, в някои случаи произлизащо или съпътствано и от сексуалното привличане. Най-общо това е потребността човек да бъде всеотдаен към друг човек. Любовта е дълбоко, неизразимо чувство, което се споделя от близки, влюбени, и такива, които имат интимни отношения.

                                           Клип 1
Това казва Уикипедия за любовта. Явно не само аз не знам значението на тази дума, защото всеки ден чувам тази дума, а смисъла не е точно това, което трябва да е. И си мисля колко лесно хората казваме "Обичам те", без дори да се замислим какво в действителност имаме на предвид и как биха го приели от другата страна, защото за всеки тази дума явно означава различно нещо.

                                            Клип 2

И не мога да разбера как става така, че от клип 1, нещата преминават през клип 2 и завършват на клип 3. Значи любовта си е кофти нещо като цяло надали има някой който да не е страдал от нея и да не я псува на всеки кръгъл час.
Много ми харесва как показват любовта по филмите и как хората когато кажат "Обичам те", за тях това е голяма крачка и е нещо наистина важно. А ние простите човешки същества пилеем тази дума, а и като цяло чувството наляво и на дясно. За нищо не ни бива.
  

                                             Клип 3



   Ангелите я наричат
небесна радост,
дяволите я наричат
адска мъка,
хората я наричат 
Любов. 
Хайнрих Хайне

0 споделени мисли:

Публикуване на коментар

Blogger templates

Shelfari: Book reviews on your book blog

Blogger news